Monday, May 9, 2011

Jawapan kepada Masalah Rejection Dalam Bisnes

Di antara kita sudah pasti ada yang pernah menyertai pelbagai bisnes Direct Selling, Multi Level Marketing, insurans/ takaful, Network Marketing dan pelbagai bisnes lagi. Kita menyertainya hanya kerana satu tujuan sahaja iaitu ingin menambah pendapatan kerana kerja makan gaji tidak mencukupi untuk menampung perbelanjaan keluarga yang semakin meningkat. Namun apa yang terjadi ialah apa yang kita buat itu sering berakhir dengan kegagalan.Betul?

Antara Punca KEGAGALAN

1. Kerap menerima REJECTION ! Kita penat memberi penerangan tentang bisnes kita, tentang produk tapi akhirnya orang tak beli pun. Macam2 alasan orang reject kita. Biasa tak hadapi situasi macam tu?

2. Tidak pandai menjual – Kita tahu bisnes/produk kita bagus tapi kita tak tahu teknik menjual.

3. Tak tahu nak bercakap atau memberi penerangan pada orang. Bila di reject, kita tak tahu bagaimana nak membalas.

4. Produk itu bukan keperluan prospek- Kadangkala produk yang kita jual itu tidak menjadi kepentingan sangat kepada pengguna.

5. Modal terlalu besar sedangkan kita tiada simpanan.

6. Pendapatan tidak tetap, hasil berdasarkan jualan.

SEKIRANYA ADA SATU BISNES YANG BOLEH MENYELESAIKAN SEMUA MASALAH KITA DI ATAS, ADAKAH ANDA BERMINAT UNTUK MENDENGARNYA?

SEMUANYA AKAN TERJAWAB PADA AHAD INI 15 MAY 2011 1PM-4PM DI SUNWAY CONVENTION CENTER. APA YANG BAKAL BERLAKU PADA HARI ITU?

1. Pelancaran produk TIADA REJECTION “Sleep Time”oleh N.Z. New Image Sdn Bhd, syarikat yang telah disenaraikan di Bursa Saham New Zealand.

2. Penerangan oleh Mr Larry, orang yang bertanggungjawab membuat marketing plan untuk Amway, Herbalife, Avon dan lain-lain syarikat Direct Selling di dunia.

3. Pemberian bonus wang tunai dalam briefcase untuk lebih kurang 50 penerima.

Yang menariknya, siapa yang hadir pada hari itu layak untuk menerima Fixed Income RM300 sebulan selama setahun bermula Januari 2012-Disember 2012. Pertama kali dalam sejarah Direct Selling, ahlinya diberi PENDAPATAN TETAP BULANAN. Pernahkah syarikat yang anda sertai sebelum ini memberi pendapatan tetap bulanan?

Dalam setahun ada 365, jadi saya cuma minta anda luangkan masa anda 1 hari ini sahaja untuk anda mendengar peluang ini. Anda perlu dengar kerana semua orang perlukan produk Sleep Time ini, kerana semua orang perlu tidur. So how can we go wrong? Dalam bisnes ini anda tidak akan menerima REJECTION, tidak perlu pandai menjual dan tidak perlu pandai bercakap. Apa yang perlu anda buat ialah cuma hadir pada hari tersebut. Tiket hanya RM20 dan terhad untuk 3000 orang sahaja. Untuk mendapatkan tiket percuma boleh hubungi saya Hafiz di 012-9155159

1 comment:

safwana89 said...

cayalah pak tam..